Ad Mosam

vrijdag 11 november 2022 - aanvang 20.15 uur

Remember Me klassieke serie

Voor 4 zangsolisten, 4 blazers en basso continuo
Dirigent Huub Ehlen


“Dit programma biedt ons alles wat we nodig hebben om te gedenken en het leven te vieren.”
“Troostrijk en hartverwarmend!”

Als muziek al in staat is om een flŽuwelen deken over je schouder te leggen, je te troosten, dan is het wel de muziek van Henry Purcell. Niet alleen dringt de compassie die zijn muziek oproept door tot diep in de ziel, maar ze omarmt je ook met milde klanken. Weke tonen van baroktrombones versmelten bijna ongemerkt met heldere koorstemmen. Zijn bekende ‘Funeral Sentences for the death of Queen Mary’ vormen samen met het indringende ‘Hear my prayer, o Lord’ het hart van dit concert.

Waar Purcell en Byrd met hun smekende melodieën nog richting de hemel reiken, waan je je met het etherische motet ‘Selig sind die Toten’ van Schütz al in Gods hand. Deze verrassende ontmoeting tussen karaktervolle Engelse- en stralende Duitse barok, viert en gedenkt het leven.

Op het programma staat ook hedendaags werk van dirigent Huub Ehlen, afgewisseld met verrassende tekstdeclamaties.

Prijs
€ 22,50

Over de uitvoerenden
AD MOSAM BaRock is ambassadeur van de barokmuziek in Zuid-Nederland. Het ensemble geeft in wisselende samenstellingen concerten met bekend barokrepertoire maar ook met onbekende barokke juweeltjes. Het ensemble bestaat uit een select gezelschap van professionele zangers, solisten en instrumentalisten die op authentieke maar vooral indringende wijze ambassadeur zijn van boeiende barokmuziek. Voor elke uitvoering is er een unieke groep musici in een optimale mix van jonge talenten en ervaren specialisten.

De uitvoeringen zijn intens en getuigen van een levendige communicatie op het podium en met het publiek: “Wij willen dat elke uitvoering een belevenis is die mensen inspireert, vervoert of enthousiasmeert”. Een grote kennis van de historische uitvoeringspraktijk wordt gecombineerd met de zoektocht naar nieuwe presentatievormen en artistieke concepten. Hiervan zijn de formule Concert & Jam waarbij pop-, rock- en jazzmusici samen musiceren en het Barockfestival Sittard enkele voorbeelden.

Website Ad Mosam.