Wishful Singing

vrijdag 13 september 2024 - aanvang 19:30 uur

Ubi Caritas

Wishful Singing bestaat 20 jaar! Na meer dan 600 concerten in 15 verschillende landen viert het ensemble haar twintigste verjaardag op eigen bodem met trouwe fans van het eerste uur en iedereen die het ensemble wil leren kennen.

Het hart van het programma Ubi Caritas bestaat uit teksten en composities van Hildegard von Bingen, een veelzijdig genie uit de 12e eeuw. Het waren haar betoverende gezangen die Wishful Singing tien jaar geleden deed besluiten om dieper in het gregoriaanse repertoire te duiken. Ola Gjeilo grijpt in zijn composities terug op deze eeuwenoude muziek, die nog altijd weet te raken.
Een ander hoogtepunt van het programma vormt de nieuwe compositie van Diederik van der Laag, speciaal geschreven voor de vijf zangeressen van Wishful Singing. Het werk is een echo van de middeleeuwse hymne Ubi caritas et amor en heeft als thema zorgzaamheid en liefde.
Prachtige Scandinavische volksmuziek en een selectie van close-harmony arrangementen vormen de afsluiting van de avond, waarbij Wishful Singing natuurlijk ook een paar echte publieksfavorieten ten gehore zal brengen.

Toegangsprijs
€ 27,50 / € 17,50 (jongeren tot 18 jaar)

Over Wishful Singing
Wishful Singing is een ensemble van vijf professionele en bevlogen zangeressen met een geheel eigen klank, uitstraling en daadkracht. De groep is opgericht in 2004. Wishful Singing geeft concerten in heel Nederland en over de gehele wereld. Het repertoire is heel breed: van oude muziek, volksmuziek, close harmony en gregoriaans tot speciaal voor onze bezetting van vijf vrouwen gecomponeerde werken.
Wishful Singing onderscheidt zich door samenwerkingen met door het publiek gewaardeerde kunstenaars, filosofen en topmusici, zoals Herman Finkers, Fokke Obbema, Stine Jensen, het Nederlands Blazers Ensemble en Lavinia Meijer. Componisten als Kate Moore, Joey Roukens en Steven Kamperman schrijven muziek voor het ensemble.
De afgelopen jaren heeft Wishful Singing samen met Herman Finkers een nieuwe “buzz” gecreëerd rondom het gregoriaans.  Meer dan 6.000 deelnemers volgden in 2020 een van de online cursussen gregoriaans die het ensemble samen met Finkers ontwikkelde. In maart 2024 lanceerde Wishful Singing de online cursus Gregorian Treasures, in samenwerking met een van ‘s werelds meest gerenommeerde vocale organisaties: de VOCES8 Foundation.

Website Wishful Singing