Abonnementen seizoen 2023 – 2024

Vijf series van pakkende thema’s die door koren op geheel eigen wijze worden verklankt. Dat is de gedachte achter de abonnementen van Stichting Pieterskerkconcerten in het seizoen 2023 – 2024.

We presenteren vijf series met thema’s die telkens door 3 of 4 verschillende ensembles en koren over het voetlicht worden gebracht. U bestelt een abonnement – met korting – via de betaalknop op de betreffende seriepagina.

Parels uit de polyfonie
Hoogtepunten uit de polyfonie, met muziek uit de Bossche Koorboeken en de tijd van de vroeg-polyfonie, muziek uit de periode waarin de polyfonie hoogtij vierde met onder meer werken van Palestrina en Lassus en ook werken uit het eind van de 16e eeuw waarin Schütz en Schein veel van hun composities baseerden op de principes van het contrapunt.

Klein en Fijn
Drie intieme concerten van kleine vocale ensembles op hoog muzikaal niveau, variërend van een sfeervol kerstprogramma, een theatraal muziekproject tot een selectie van liederen rondom het thema afscheid en ontroering.

Van eigen bodem
Geheel in lijn met de traditie van Stichting Pieterskerkconcerten staan dit seizoen bekende en minder bekende Nederlandse componisten weer op het programma: gerenommeerde componisten als Alphons Diepenbrock, Daan Manneke en Frank Martin. En ook wereldpremières van jonge componisten als Rijndert van Woudenberg en Hans Leenders.

Meesterwerken
In deze serie werken van Bach en Schütz, de Messe de Minuit van Charpentier en het zeer geliefde Deutsches Requiem van Brahms.

Uit andere sferen
Drie bijzondere concerten met muziek uit de grenslanden van Europa, van Estland via Zweden en Noorwegen tot aan de Keltische taalgebieden van Wales tot Bretagne.