Purcell duetten – reprise

zaterdag 29 oktober 2022 - van 10.00 tot 17.00 uur

Dirigent Hans Veldhuizen

Locatie: Pieterskerk, Pieterskerkhof 3, Utrecht

Vanwege de grote belangstelling wordt de workshop twee maal gegeven, op 1 oktober en 29 oktober.

Bij ‘inschrijven’ vindt u de betaalknop voor deze workshop.
Vergeet u niet het inschrijvingsformulier onder aan deze pagina in te vullen.

De Engelse barokcomponist Henry Purcell (1659-1695) werkte een groot deel van zijn leven voor het Engelse hof, schreef veel en diverse muziek en is vooral bekend van zijn opera Dido and Aeneas. Ook heeft hij duetten gecomponeerd voor sopranen en alten. Het vrouwenkoor studeert, onder leiding van dirigent Hans Veldhuizen, de volgende duetten van Purcell in:

  1. Let us wander
  2. My dearest, my fairest
  3. Sound the trumpet
  4. Shepherd, shepherd leave decoying
  5. Two daughters of this aged stream
  6. Lost is my quiet

Over de dirigent
Hans Veldhuizen (1975) is werkzaam als pianist, muzikaal leider, dirigent, workshop- en cursusleider voor verschillende culturele instellingen zoals Het Concertgebouw (‘Zing en Beleef’ en ‘De Muziekproeverij’) en De Nationale Opera (‘Zingen bij de Opera’), repetitor (o.a. bij ZO! Gospelchoir). Daarnaast is hij momenteel werkzaam als gastdocent aan het Conservatorium van Den Haag (Ensemble Leading Klassiek Zang). Tevens coacht hij Docenten Muziek in het middelbare onderwijs.

Als cultureel ondernemer heeft hij zich de laatste jaren steeds meer toegelegd op het laten zingen van iedereen die wíl zingen, met of zonder ervaring. Met de stem, een prachtig, uniek instrument dat iedereen bij zich draagt en kan ‘bespelen’ gaat hij op zoek naar een inspirerende, muzikale belevenis 

Dagindeling (tijden bij benadering)
9:30-10:00 uur – ontvangst
10:00-13.00 uur – repetitie, met daarin 20 minuten koffiepauze
13:00-14:00 uur – lunchpauze
14:00-16.00 uur – repetitie, met daarin 20 minuten theepauze
16:00-17:00 uur – inloop en publiekspresentatie

Deelnameprijs is € 50,00. De prijs is inclusief koffie/thee en lunch, maar exclusief muziek/partijen. Als u deze digitaal wilt ontvangen verzoeken we u hiervoor aanvullend € 5,00 over te maken. De partijen worden dan tevoren per mail toegezonden.
Wij vragen u goed voorbereid naar de workshop te komen, zodat er voldoende tijd is om te werken aan koorklank en interpretatie.

Inschrijven workshop Purcell Motetten 29 oktober 2022

.

Stemsoort