Rock the Baroque

zaterdag 20 april 2024 - 10.00 - 17.00 uur

Dirigent Anaïs de la MorandaÏs voor zangers van 15 tot 35 jaar

Een workshop speciaal voor ervaren jonge zangers tussen de 15 en 35 jaar die kennis willen maken met de schoonheid en swing van het barokrepertoire.

Op onze muzikale reis door Europa staan koor-stukken op het programma van Bach, Mondonville en Purcell. Deze drie componisten hebben ieder een heel eigen manier om hun vocale muziek kleur te geven. Aan het einde van de dag zullen we een klein deel van onze ontdekkingen in de prachtige Pieterskerk
ten gehore brengen. De workshop wordt op een hoger niveau getild doordat enkele getalenteerde leden van het Nieuw Amsterdams Jeugdkoor ook deelnemen.
Als je ernaar uitziet om deze muzikale periode beter te leren kennen, dan is deze workshop voor jou!

Programma
Roland Lemêtre – Sing and swing (canon)  
Knut Nystedt – Immortal Bach
Johann Sebastian Bach – Air uit orkestsuite nr. 3 in D (vocaal arrangement)
Jean-Joseph de Mondonville – Eerste koraal uit het grote motet Magnus Dominus
Henry Purcell – To the hills and the vales, uit Dido and Aeneas

Dagindeling (tijden bij benadering)
9:30 – 10:00 uur – ontvangst
10:00 – 13.00 uur – repetitie, inclusief koffiepauze
13:00 – 14:00 uur – lunchpauze
14:00 – 16.00 uur – repetitie, inclusief theepauze
16:30 – 17:00 uur – publiekspresentatie

Prijs
De prijs is aangepast aan een jeugdig publiek en bedraagt € 45,- inclusief koffie/thee, lunch en partituur (wordt per e-mail toegezonden).

Over de dirigent
Anaïs de la Morandaïs is een Franse koordirigente, in het bezit van een master koordirectie en een bachelor musicologie. Na studies en werk in Frankrijk, Oostenrijk, Tsjechië, Portugal en Amerika is zij met haar gezin in Nederland neergestreken. Sinds 2005 is Anaïs dirigent bij verschillende koren van alle leeftijdsgroepen. Ze houdt ervan grote groepen te coördineren en ze met nieuwe muziek kennis
te laten maken. Bij Nieuw Vocaal Amsterdam is ze dirigent van de meest gevorderde leerlingen: Tenoren/Bassen, Talentenkoor en het Jeugdkoor. Ook is ze dirigent bij speciale projecten, onder andere bij de Nationale Opera.

Annuleren
Je inschrijving kan tot 14 dagen voor aanvang kosteloos worden geannuleerd. Het betaalde bedrag storten wij weer terug. Tot 7 dagen voor aanvang van de workshop betalen wij 50% terug. Minder dan 7 dagen voor aanvang annuleren? Dan is restitutie helaas niet meer mogelijk.

Website Anaïs de la Morandaïs