The Beatitudes van Jan Rokus van Roosendael

zaterdag 04 juni 2022 - van 10:00 to 17:00 uur

Rens Tienstra

Publiekspresentatie (gratis toegankelijk) 16.00 – 17.00 uur

Jan Rokus van Roosendael (1960 – 2005) was een Nederlands componist. In 1989 ontving hij de Aanmoedigingsprijs Muziek van het Amsterdams Fonds voor de Kunst voor zijn werk Charitas (1987). Het koorwerk The Beatitudes schreef hij in 2000. Het werd in 2002 door het Nederlands Kamerkoor voor het eerst in het Concertgebouw in Amsterdam uitgevoerd. In The Beatitudes volgt Van Roosendael de tekst van Jezus’ zaligsprekingen. De componist beschouwde de tekst als een overtuigend pleidooi voor de rechten van de mens. Het werk, dat uit negen delen bestaat, verraadt Van Roosendaels voorkeur voor de Venetiaanse muziek van Monteverdi en Gabrieli.

Het koorwerk is 8-stemmig.

Rens Tienstra is componist, dirigent, arrangeur, musicoloog, docent en programmeur. In zijn werkzaamheden put hij uit de rijke schatkamer van de muziekgeschiedenis, variërend van de oudst bekende notaties tot aan recent geschreven composities.
Tienstra studeerde aan de conservatoria van Amsterdam en Den Haag, de universiteit van Birmingham en de Folkwang Universiteit van Essen. Tienstra is als dirigent verbonden aan Schola Cantorum Amsterdam, Schola Gregoriana Noordwijk en Cappella pro Cantibus. Hij is ook de artistiek directeur van het Internationale Festival voor Gregoriaanse Muziek in Den Bosch.

Deelnameprijs € 40,-. De prijs is inclusief koffie/thee en lunch. De partijen worden tevoren per mail toegezonden.
Meld u aan door een e-mail te sturen naar workshop@pieterskerkconcerten.nl.
Vermeld hierin uw naam, e-mail adres, telefoonnummer,  stemsoort en of u koorervaring heeft.
We verzoeken u de deelnameprijs te voldoen via deze link.