The Gents

vrijdag 18 oktober 2024 - aanvang 20.15 uur

And so the sound continues klassieke serie

Dirigent Patrick Pranger

And so the sound continues is het nieuwe theatrale muziekproject van The Gents onder leiding van dirigent Patrick Pranger. Een concert vol muzikale herinneringen, met favoriete stukken van de vele fans van The Gents, met eigen lievelingen van de groep en die van voormalige dirigenten. Hiernaast zingt het ensemble nieuwe muziek die de toekomst van de groep illustreert. Musicus-componist Aart Strootman voegt met (geïmproviseerde) geluidslandschappen muzikale kleur toe. Samen met Concerto Cherise, o.l.v. Sandra Audere én met het publiek zullen The Gents twee liederen ten gehore brengen als viering van gemeenschap door muziek.

Programma

  • Oude Engelse wortels
    Ave verum corpus – W. Byrd
    Deliver us, o Lord – Th. Weelkes
  • Maria
    Ave Maria – R. Parsons
    To Mary – W. van Belle
    Ave Maria – Fr. Biebl
  • Parel uit het mannenkoor-repertoire
    Quatre petites prières de Saint Francois d’Assise – Fr. Poulenc
  • Romantiek
    Traumlicht – R. Strauss
  • Modern
    Lux Aurumque – E. Whitacre
    I saw eternity – P. Maelor
    Improvisatie
  • Dutch pride
    Ik zou wel eens willen weten – J. de Corte, arr. B. v.d. Brink
    Het liedje van de wind – J. de Corte, arr. H. Kraaijeveld
    Dansen aan zee – Bløf, arr. Tijs Krammer
  • Jazzy, poppy, swing
    Deep River – arr. Henry T. Burleigh
    I’m gonna sing, spiritual – arr. M. Hogan
    Heaven is a place on earth – arr. M. Esteban
    And so it goes – arr. B. Chilcott

Toegangsprijs
€ 20,50 / Vrienden van The Gents € 15,-
Een begeleider van blinden en slechtzienden heeft gratis toegang en grootouders mogen gratis een kleinkind meebrengen.

Over de uitvoerenden
In 1999 legden enkele zangers uit het Roder Jongenskoor de basis voor een nieuw mannenensemble. Onder leiding van dirigent Peter Dijkstra bestormden The Gents succesvol de nationale en internationale muziekpodia. Daarna stonden The Gents achtereenvolgens onder leiding van Maria van Nieuwkerken, Béni Csillag, Krista Audere en Annemiek van der Ven en gastdirigent Patrick Pranger.

Het repertoire van The Gents beperkt zich niet tot een specifieke periode. Het koor verslond veel ijzeren repertoire voor mannen: Byrd, Tallis, Poulenc en Duruflé stonden allemaal op de lessenaar. Daarnaast schreven diverse componisten en arrangeurs speciaal voor The Gents, bijvoorbeeld Wouter van Belle, Joost Kleppe, Bob Zimmerman, Jetse Bremer en Monique Krüs. Van renaissance tot romantiek, pop en jazz.

Met enige regelmaat werken The Gents samen met gerenommeerde kunstenaars. De afgelopen jaren waren dat onder andere de musici Lenneke Ruiten, Johannette Zomer, het Haags Saxofoon Kwartet en Wishful Singing. Recent waren dat voor Denkend aan Holland de dichters Hanneke van Eijken en Anne Broeksma. En voor Ik zou wel eens willen weten de pianist Bert van den Brink, zanger Henk Kraaijeveld en dichter Hanneke van Eijken.

Website The Gents