Musica Vocale

vrijdag 11 april 2025 - aanvang 20.15 uur

Seven days of passion klassieke serie

Dirigent Rob Vermeulen

Musica Vocale biedt een avondvullend programma met orthodoxe muziek voor de passietijd, getoonzet door onder anderen Steinberg, Rachmaninov en Pärt.

In navolging van grote componisten als Rachmaninov en Pärt heeft ook Maximilian Steinberg (1883 – 1946) zich gewaagd aan het schrijven van composities waaraan melodieën uit de orthodoxe traditie ten grondslag liggen. Dit resulteerde in Passionweek, een stuk voor de passietijd. Soms dubbelkorig, soms in kleine groepjes, dan weer dubbelkorig, Steinberg speelt constant met de samenstelling van het koor. Hierdoor ontstaat een zeer gevarieerd klankbeeld.
Musica Vocale heeft in het verleden veel Russisch orthodoxe muziek ten gehore gebracht, Passionweek van Steinberg stond nog niet eerder op het programma.

Toegangsprijs
€ 22,50 / € 15,- (jongeren tot 25 jaar)

Over de uitvoerenden
Het kamerkoor Musica Vocale heeft een vaste kern van zo’n 36 ervaren zangers. Het koor werd ruim 40 jaar geleden opgericht en staat sinds 1990 onder leiding van Rob Vermeulen. Het koor heeft een breed repertoire met ambitieuze muziek, vaak a-capella, maar ook met begeleiding. De laatste tijd stond regelmatig twintigste-eeuwse Russische koormuziek op het programma, met werken van Schnittke, Gretchaninov en Stravinsky. Maar ook componisten als Bach, Scarlatti, Poulenc en Monteverdi passeerden de revue.

Website Musica Vocale