Ad Mosam Barok

vrijdag 03 november 2023 - aanvang 20.15 uur

Barokke Parels klassieke serie

dirigent Huub Ehlen
met medewerking van solistenkwartet, strijkorkest en basso continuo

Een troostrijk Allerzielen programma
Vertederd kijken we naar een pasgeboren kind. Geboeid en verwonderd zijn we bij het zien van ontluikende bloemen, van lammetjes in de wei. Straks, of misschien nu al, kan dat allemaal herinnering zijn. En hoe belangrijk blijkt muziek dan voor ons? Muziek heeft die bijzondere kracht om te troosten, om emoties in je los te maken en je te resetten als herinneringen pijn doen.

Dit programma rondom Bach is niet alleen prachtig maar zit ook boordevol troostende kracht. Nicolaus Bruhns deed dat al eeuwen geleden met Hemmt eure Tränenflut en Ich liege und schlafe: twee werken van adembenemende schoonheid. Hartverwarmend is de muziek van Heinrich Schütz, kleurrijk die van Tunder, vitaal die van Scheidt. Minder bekende meesters van vóór Bach laten de luisteraars genieten van intense melodielijnen en kleuren. Zij weten hoe muziek hart en ziel verbindt. Ad Mosam zou Ad Mosam niet zijn als het niet ook weer een verrassing in petto heeft.

Prijs (administratiekosten inbegrepen) : € 25,-
Dit concert is ook met korting verkrijgbaar als onderdeel van de serie Meesterwerken. Voor informatie klik hier.

Over de uitvoerenden
Ad Mosam bestaat uit een select gezelschap van professionele zangers, solisten en instrumentalisten die op authentieke maar vooral indringende wijze ambassadeur zijn van boeiende barokmuziek. Voor elke uitvoering is er een unieke groep musici in een optimale mix van jonge talenten en ervaren specialisten. De uitvoeringen zijn intens en getuigen van een levendige communicatie op het podium en met het publiek: “Wij willen dat elke uitvoering een belevenis is die mensen inspireert, vervoert of enthousiasmeert”. Een grote kennis van de historische uitvoeringspraktijk wordt gecombineerd met de zoektocht naar nieuwe presentatievormen en artistieke concepten. Hiervan zijn de formule Concert & Jam waarbij pop-, rock- en jazzmusici samen musiceren en het Barockfestival Sittard enkele voorbeelden.

Website Ad Mosam