Cappella Amsterdam

zondag 26 november 2023 - aanvang 15.00 uur

Kafka klassieke serie

dirigent Daniel Reuss
met medewerking van Roeland Fernhout (spel), Anne-Christ Schulting (spel) en Nina Spijkers (regie)

Vijf sterren gaf NRC in 2021 aan het concert De grootinquisiteur met Roeland Fernhout. ‘Politiek cynisme blijkt van alle tijden’.
Het vervolgprogramma Kafka verbeeldt hoe de mens van zichzelf vervreemdt door steeds verdergaande regelgeving. Hoe kan een individu zich staande houden in de moderne maatschappij, die op steeds onheilspellender wijze onze bewegingsvrijheid inperkt?
Voor Kafka verbindt acteur Roeland Fernhout zich opnieuw aan Cappella Amsterdam, dit keer samen met actrice Anne-Chris Schulting in een regie van Nina Spijkers. De muziek van onder meer Schönberg, Hindemith, Mahler en De Wert verklankt de vervreemding in dit semi-geënsceneerde programma.

Programma
Luzzasco Luzzaschi (1545-1607) – Quivi sospiri pianti
Arnold Schönberg (1874-1951) – De profundis
Paul Hindemith (1895-1963) – Eines Narren, eines Künstlers Leben, An eine Tote en Nun da der Tag des Tages müde ward
Gustav Mahler (1860-1911) – Ich bin der Welt abhanden gekommen (arrangeur: Clytus Gottwald)
Richard Wagner (1813-1883) – Im Treibhaus (arrangeur: Clytus Gottwald)
Giaches de Wert (1535-1596) – Valle, che de’ lamenti miei se’ piena

Prijzen
€ 29,50 / € 19,99 (jongeren t/m 25 jaar)

Over de uitvoerenden
Cappella Amsterdam is een professioneel kamerkoor dat in 1970 opgericht is door Jan Boeke. Sinds 1990 staat het koor onder artistieke leiding van Daniel Reuss. Het telt een vijfentwintigtal leden. Cappella Amsterdam heeft zich toegelegd op zowel moderne als op oude zangtechnieken en legt in het repertoire de nadruk op oude meesters en moderne muziek. Het koor besteedt veel aandacht aan Nederlandse componisten. Zo staan regelmatig werken van Jan Pieterszoon Sweelinck en Lassus op het programma en worden er daarnaast moderne, vaak speciaal voor het ensemble geschreven composities uitgevoerd van onder meer Ton de Leeuw, Robert Heppener, Peter Schat, Jan van Vlijmen, Klaas de Vries, Peter-Jan Wagemans en Hans Koolmees. Ook koormuziek van buitenlandse componisten wordt frequent uitgevoerd.

Website Cappella Amsterdam