Polyfoon

vrijdag 02 juni 2023 - aanvang 20.15 uur

Missa Splendida klassieke serie

Dirigent Lieven Deroo

In dit programma is vocale muziek voor de kerkelijke feesten van Hemelvaart en Pinksteren het vertrekpunt. Polyfoon brengt briljante (‘splendida’) meesterwerken uit het rijke oeuvre van de renaissance polyfonie (De Machaut, Palestrina en De Rore) en de hedendaagse polyfonie (Whitacre, Gjeilo, D’hollander en Schronen). 

Prijzen
€ 18,00 / € 15,00 (CJP/student)

Over de uitvoerenden
Polyfoon is een projectmatig ensemble van ervaren zangers, in 1999 samengebracht door artistiek leider Johan Geerts en zanger-dirigent Lieven Deroo. Van bij zijn ontstaan heeft het ensemblee zijn eigen stem laten horen in het Vlaamse koorlandschap. Dat heeft het ensemble gedaan met groots opgezette concertconcepten met muziek, beeld en woord, of projecten met een bijzondere thematiek. Daarbij is er één constante: elk van de projecten is een verrassende confrontatie tussen oude en hedendaagse polyfonie. Polyfoon huldigt dus het ‘ante et nunc’ principe – van vroeger en nu. En elk van de concerten is opgebouwd rond één specifiek thema, verhaal of componist. Daarvoor vraagt Polyfoon geregeld aan hedendaagse componisten om voor het ensemble nieuw werk te schrijven – Daan Manneke, Geert D’hollander, Willem Ceuleers, Coen Vermeeren, Alain De Ley, Bart Van Reyn, Luc De Winter en Jeroen D’hoe.
Tegenwoordig heeft Polyfoon zijn thuisbasis in Temse, en blijft het ensemble ook een vaste gast in de Sint-Norbertuskerk in Antwerpen. Maar Polyfoon concerteerde ook in iconische locaties in het buitenland: de Dom van Avignon, de Kathedraal van Salamanca, het Palaçio Naçional de Queluz, de St. Albans Cathedral, Ely Cathedral, de Catedral de San Salvador (Zamora), de Igreja Nossa Senhora da Nazaré, de kerk van San Guiliano dei Fiamminghi in Rome, e.a..

Website Polyfoon