Vocaal Ensemble Coqu

vrijdag 21 april 2023 - aanvang 20.15 uur

Monteverdi Mariavespers klassieke serie, UITVERKOCHT

Wendy Roobol – sopraan
Jennifer van der Hart – sopraan
Stefan Kennedy – tenor
Falco van Loon – tenor
Berend Eijkhout – bas
Orkest Accademia Amsterdam
Dirigent Paul Valk

Vocaal ensemble Coqu viert het 40-jarig bestaan met een uitvoering van de Mariavespers (Vespro Della Beata Vergine, 1610) van Claudio Monteverdi (1567-1643). Accademia Amsterdam begeleidt het koor. Dit orkest is gespecialiseerd in werken uit de barok en het classicisme en speelt op historische instrumenten.

Over de uitvoerenden
Vocaal ensemble Coqu is een kamerkoor dat in januari 1983 werd opgericht. Het koor bestaat uit achtentwintig enthousiaste en geschoolde amateurzangers en -zangeressen. Ieder jaar worden minimaal twee programma’s uitgevoerd, telkens onder leiding van een andere dirigent. Dit leidt tot een interessante afwisseling in werkwijze en programmasamenstelling. Door de samenwerking met topdirigenten als
Anthony Zielhorst, Jos van Veldhoven, Peter Dijkstra, Adrian van der Spoel, Gijs Leenaars en Erik van Nevel heeft Coqu ruime ervaring opgedaan met muziek uit verschillende stijlperiodes.

Paul Valk studeerde orgel, koordirectie en kerkmuziek aan het Conservatorium en aan het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek, beide in Utrecht, en behaalde aldaar zijn diploma’s. Daarnaast specialiseerde
hij zich in piano, zang en orkestdirectie. Zijn orgeldocenten waren onder andere Kees van Houten en Bernard Winsemius, leermeester koordirectie was Krijn Koetsveld en orkestdirectie Jurjen Hempel.
Paul Valk is dirigent van Het Amsterdams Gemengd Koor, Soli Amersfoort, Kamerkoor Sine Nomine uit Alkmaar en de Nederlandse Händelvereniging.

Accademia Amsterdam werd in 1990 opgericht door hoboïst Onno Verschoor. De musici zijn specialisten in het uitvoeren van Oude Muziek. Zij hebben hun ervaring opgedaan in beroemde ensembles als Les Musiciens du Louvre, De Nederlandse Bachvereniging, Currende en La Chapelle Royale.
Accademia Amsterdam is veelzijdig en treedt regelmatig op in festivals in binnen- en buitenland. Het barokorkest verleent medewerking aan cantate-uitvoeringen, opera’s en oratoria. Daarnaast is het ensemble te horen in het kamermuziekcircuit. De concertmeesterplek wordt gedeeld door Jan Pieter van Coolwijk en Mariëtte Holtrop.

Prijzen
€ 20,00 / € 15,00 (CJP/student)

Website Vocaal Ensemble Coqu