Ensemble Hermes

vrijdag 07 februari 2025 - aanvang 20.15 uur

Polyfoon vergezicht

Dirigent Jeroen Spitteler

In de vijftien jaar van haar bestaan heeft Ensemble Hermes laten horen hoe divers en ‘ongehoord’ polyfonie kan klinken. Zowel de muziek van de Gouden Eeuw van de polyfonie, heel vroege meerstemmige klanken als de muziek van Ton de Leeuw en David Lang staat standaard op het programma van Ensemble Hermes. Hermes opent haar jubileumjaar 2025 Hermes met een vogelvlucht over 1000 jaar polyfone muziek. Met hoogtepunten van de afgelopen jaren, zoals werken van Josquin en Jean Mouton, en met nieuwe voorbeelden van vroege muziek en meerstemmigheid, zoals van Hildegard en Perotinus.
En daarnaast, geheel in de traditie van het ensemble, doorwerkingen van polyfonische en oude muziek door hedendaagse componisten, zoals David Lang en Ivan Moody.

Toegangsprijs n.n.b.

Over de uitvoerenden
Ensemble Hermes werd in 2010 opgericht door dirigent, zanger en oude muziek liefhebber Jeroen Spitteler. Het ensemble richt zich op het authentiek uitvoeren van 16e-eeuwse polyfonie. Het ensemble voert ook hedendaagse aan de polyfonie verwante muziek uit. De zangers zijn ervaren amateurs, muziekstudenten en professionals.

Website Ensemble Hermes