Monteverdi Kamerkoor

vrijdag 25 oktober 2024 - aanvang 20:15 uur

Requiem Duruflé

Dirigent Elske te Lindert
met medewerking van Niels de Klerk (orgel), Eske Tibben (alt) en Johan van der Linden (saxofoon)

In het programma REQUIEM brengt het Monteverdi Kamerkoor Utrecht het prachtige en monumentale Requiem van Duruflé, gecombineerd met hedendaagse koormuziek van de Utrechtse componist Diederik van der Laag.
Beide werken buigen zich over de dood en de betekenis ervan voor ieder van ons individueel en als gemeenschap. Bij Van der Laag komen de verschillende fasen van rouwverwerking in de muziek terug, bij Duruflé voeren optimisme, geloof en hoop de boventoon.

Toegangsprijs
€17,50 / studenten tot 25 jaar €12,50 / jongeren tot 18 jaar toegang gratis

Over de uitvoerenden
Het Monteverdi Kamerkoor is in 1989 opgericht door Wilko Brouwers. Inmiddels is het koor uitgegroeid tot een enthousiaste groep van 22 zangers die de passie voor muziek samen delen en uitdragen. Het repertoire bestaat uit oude muziek (renaissance en vroegbarok) en met regelmatig ook hedendaags koorrepertoir, waarbij soms wordt samengewerkt met instrumentale ensembles. Het ensemble treedt ongeveer acht keer per jaar op in concertseries in heel Nederland. Ook vermeldt de kooragenda regelmatig radio- en cd-opnames en optredens in het buitenland.

Website Monteverdi Kamerkoor