Capella Brabant

vrijdag 29 november 2024 - 20.15

Schok!

Dirigent Marc Versteeg, regie Saskia Bonarius
Met medewerking van Berend Eijkhout (bariton), Simon Boer (acteur) en accordeon-duo TOEAC

Capella Brabant bezingt in het theaterconcert SCHOK! de loodzware lichtheid van de opgroeiende jongeling. Hiervoor werken zij samen met componist Peter Vigh en tekstschrijver-dichter Micha Hamel.
SCHOK! ontvouwt zich als een cantate waarin bezielde aria’s, imposante koorstukken, operateske liedkunst en rijke, instrumentale gedeeltes elkaar afwisselen.

De weg naar volwassenheid is bezaaid met obstakels. Tieners van tegenwoordig krijgen heel wat voor hun kiezen. Ze groeien op in een onzekere, veeleisende wereld waar gevoelens van kwetsbaarheid, zelftwijfel en angst het liefst worden weggestopt. Als jongeling moet je door de schaamte heen. Juist in die breekbare, ontvankelijke positie schuilt de sleutel naar een mondig leven waar je helemaal jezelf kunt zijn. Leren luisteren naar de ander en jezelf, en de kwetsbaarheid durven omarmen. Het zijn wijze lessen waar iedere volwassene een leven lang de rijpe vruchten van blijft plukken. Deze tijdloze thematiek staat in dit theaterconcert centraal.

Toegangsprijs
€ 25,- / € 20,- (jongeren tot en met 25 jaar)