Vocaal Ensemble Cordier

vrijdag 24 februari 2023 - aanvang 20.15 uur

To see a world in a grain of sand klassieke serie

Dirigent Jurriaan Poesse

To see a word in a grain of sand
And a heaven in a wild flower
Hold infinity in the palm of you hand
And eternity in an hour

Met deze regels start het bekende gedicht ‘Auguries of Innocence’ van Wiliam Blake. Via een lange lijst van metaforen beschrijft dit gedicht dat de meest simpele dingen en handelingen de grootste betekenis of wijsheid kunnen bevatten.

Vocaal Ensemble Cordier zingt een indrukwekkende zetting van Sven-David Sandström op een gedeelte van dit gedicht. De thematiek en metaforen hebben vaak een relatie met de mens, natuur en het goddelijke, waarin meerdere componisten zich veelvoudig hebben geuit. Daarnaast zingt het ensemble onder meer werken van Byrd, Taverner, Wikander, Esenvalds en de jonge componisten Ruben Stolp en Henk Stoeten.

Toegangsprijs
€ 15,00

Uitvoerenden
Vocaal Ensemble Cordier, voorheen bekend als het ArtEZ Projectkoor, bestaat voornamelijk uit alumni van de opleidingen Docent Muziek en Muziektherapie van het ArtEZ Conservatorium Enschede. Na drie jaar als projectkoor gefunctioneerd te hebben is het koor sinds 2018 een stichting geworden met een vaste groep zangers, aangevuld met projectzangers.
Het ensemble zingt muziek uit alle eeuwen, met focus op de Renaissance en hedendaagse Klassieke muziek. Tevens biedt het ensemble een podium voor compositiestudenten en jonge componisten. De zangers delen allen de passie voor koormuziek en werken samen gericht naar een authentieke klank, die ze op een zo hoog mogelijk niveau met iedereen willen delen.

Dirigent Jurriaan Poesse (1993) studeerde Docent Muziek aan het ArtEZ Conservatorium Enschede en Koordirectie bij Klaas Stok aan het ArtEZ Conservatorium Zwolle. Momenteel zit hij in de afrondende fase van zijn Masteropleiding. In 2015 richtte hij samen met medestudenten het ‘ArtEZ Projectkoor’ op.
Jurriaan is dirigent van Kamerkoor Arte Vocale uit Hengelo, Kamerkoor Canteklaer en Vocaal Ensemble De Troubadours uit Enschede, Toonkunstkoor Euterpe uit Deventer en werkt als projectcantor bij de Protestantse Gemeente Zutphen.