Kamerkoor Next

vrijdag 17 maart 2023 - aanvang 20.15 uur

Silence klassieke serie

Fokko Oldenhuis, dirigent

Kamerkoor Next heeft een programma samengesteld met werken van Gesualdo, Francis Poulenc, Ton de Leeuw, Olivier Messiaen en Gerard Beljon.

Prijzen
€ 17,50 / € 15,00 (CJP/studenten)

Over de uitvoerenden
Kamerkoor NEXT is één van de nieuwste kamerkoren in Utrecht, onder leiding van dirigent Fokko Oldenhuis. NEXT is in september 2015 opgericht speciaal voor jonge, ambitieuze en ervaren zangers (25 t/m 40 jaar) die de studentenkoren zijn ontgroeid en wekelijks met een vaste groep muziek willen maken. De meeste zangers stromen door vanuit de Utrechtse Studenten Cantorij of het Nederlands Studenten Kamerkoor. Velen zijn actief (geweest) in ensembles als Meesters & Gezellen, MUSA, Attacca Ensemble, The Gents en NEON, en/of hebben door middel van vooropleidingen op conservatoria of privé zanglessen kunnen proeven aan een (semi-) professioneel niveau.
Tussen de vele (kamer)koren en vocaal ensembles die Utrecht rijk is, wil kamerkoor NEXT zich onderscheiden met een frisse en ambitieuze programmering rondom drie hoofdthema’s: a capella uitvoeringen, samenwerking met andere kunstdisciplines en het op vernieuwende wijze uitvoeren van oude muziek en/of grotere werken.
Inmiddels is Kamerkoor NEXT meerdere malen te horen geweest in de concertserie in de Utrechtse Pieterskerk, tijdens het Festival Nieuwe Muziek en is te gast geweest bij Podium Witteman en Radio 4 (Spiegelzaal). In 2016 en 2017 gaf het koor internationale concerten op tournees in Italië. In juni 2019 zong NEXT tijdens het internationaal korenfestival Sing (in) Split in Kroatië.

Website Kamerkoor Next.