Multiple Voice

vrijdag 24 maart 2023 - aanvang 20.15 uur

Tenebrae klassieke serie

dirigent Paul de Kok

Passieprogramma met muziek voor de ‘donkere metten’ in de week voor Pasen. John Sanders’ in Engeland befaamde The Reproaches uit 1984 is te vergelijken met Allegri’s Miserere. Edmund Rubbra componeerde negen Tenebrae Nocturns, moderne pendanten van de ‘tenebrae responsoriae’ van Victoria, Lassus en Gesualdo. In ons programma komen zowel de oudere stukken als de moderne pendanten aan bod. 

Prijzen
€ 15,00 / € 12,50 (CJP/student)

Over de uitvoerenden
Vocaal Ensemble Multiple Voice is een in Utrecht gevestigd gemengd kamerkoor,  bestaande uit circa 26 zangers. Het koor werd in 1987 opgericht door de huidige dirigent Paul de Kok. In de afgelopen dertig jaar heeft het koor zich ontwikkeld tot een van de betere Utrechtse kamerkoren. Het koor onderscheidt zich door uitvoeringen van een hoog artistiek niveau en door een interessante en veelzijdige programmering.

Multiple Voice richt zich voornamelijk op het rijke repertoire voor koor a capella. Regelmatig wordt echter ook samengewerkt met instrumentalisten,  vocale solisten en instrumentale ensembles. Het koor heeft een breed repertoire, reikend van de renaissance tot en met de eenentwintigste eeuw. Per jaar worden drie concertprojecten uitgevoerd, die elk thematisch of stilistisch zijn samengesteld. Het koor werkte mee aan diverse radio-opnamen en trad op in de serie fringe-concerten van het Festival voor Oude Muziek in Utrecht.

Voor meer informatie zie Multiple Voice