Nederlands Kamerkoor

vrijdag 27 september 2024 - aanvang 20.15 uur

The Canterbury Songs

Dirigent Peter Phillips

Dirigent Peter Phillips is een van de belangrijkste schatbewaarders van de Britse koormuziek. Verfijnd, stijlvast en trouw aan de letter voert hij renaissancewerken uit. Met zijn Tallis Scholars schreef hij muziekgeschiedenis. Nu gaat hij in zee met het befaamde Nederlandse Kamerkoor. Aan de hand van de veertiende-eeuwse kleurrijke klassieker The Canterbury Tales van Chaucer openen Phillips en het koor de deur naar grootse Engelse renaissancemuziek.

Phillips heeft enkele briljantjes uit het rijke repertoire opgedist. Op het concertmenu staan madrigalen en motetten van Orlando Gibbons, John Ward en Thomas Tallis. Componisten die in het pastorale Canterbury spirituele verstilling opsnoven. Zo rijk aan detail als Chaucer de pelgrimsverhalen optekende, zo weelderig krijgt deze hemelse klankwereld van de Canterbury-componisten gestalte. Ter gelegenheid van dit concert schrijft kamerkoorlid en componist William Knight enkele nieuwe miniatuurcomposities.

Voor liefhebbers van oude muziek geldt Peter Phillips als een waar icoon. Naast zijn pioniersensemble Tallis Scholars runt hij ook het kwaliteitslabel Gimell. Gelukkig heeft Phillips een bijna telepathische klik met het Nederlands Kamerkoor en maakt hij regelmatig de oversteek voor bijzondere concertprogramma’s.

Toegangsprijs
Normaal € 32,50 / CJP € 26,50 / scholieren 8 – 18 jaar € 12,50