The Gents

vrijdag 12 april 2024 - aanvang 20.15 uur

Sound of Light klassieke serie

in samenwerking met
Patrick Pranger (dirigent), Martin Jan Gaasbeek (lichtontwerper) en Annechien Koerselman (regisseur), Manuel Quesada en Nanette Danckaarts (videomakers)

Bij dit theatrale muziekproject klinken klassieke liederen, een bijzondere Nederlandse poppremière en Afro-Amerikaanse spirituals. Er wordt ook een nieuw stuk opgevoerd, gecomponeerd door Setareh Nafisi, op het gedicht ‘We grow accustomed to the dark’ van Emily Dickinson.
Verschillende video-interviews over de onderwerpen die aan bod komen in de muziek worden verweven in het programma en er is een prachtig lichtontwerp. The Sound of Light gaat over hoop en veerkracht.

Programma (onder voorbehoud)
Lux Aurumque – E. Whitacre (* 1970)
O Nata Lux – G. Jackson (* 1962)
O Nata lux – Th. Tallis
Christe qui lux es et dies – R. White (1538 – 1574)
I saw eternity – P. Mealor (* 1975)
Nieuwe compositie – Setareh Nafisi
Te lucis ante terminum – Th. Tallis (1505 – 1585)
In all his works – G. Jackson
This little light of mine – Arr. S.V. Gibbs (* 1962)
Keep your lamps – Arr. Dr. A.J. Thomas (* 1950)
I’m gonna sing – Arr. M. Hogan (1957 – 2003)
There is a Paradise on earth – R. L. Pearsall (1795 – 1856)
Heaven is a place on earth – Arr. M. Esteban

Prijzen (administratiekosten inbegrepen)
€17,50 / €12,50 (jongeren tot en met 25 jaar)

Over de uitvoerenden
In 1999 legden enkele zangers uit het Roder Jongenskoor de basis voor een nieuw mannenensemble. Onder leiding van dirigent Peter Dijkstra bestormden The Gents succesvol de nationale en internationale muziekpodia. Daarna stonden The Gents achtereenvolgens onder leiding van Maria van Nieuwkerken, Béni Csillag, Krista Audere en Annemiek van der Ven. In 2023/2024 werken we met gastdirigent Patrick Pranger. Het repertoire van The Gents beperkt zich niet tot een specifieke periode. Het koor verslond veel ijzeren repertoire voor mannen: Byrd, Tallis, Poulenc en Duruflé stonden allemaal op de lessenaar. Daarnaast schreven diverse componisten en arrangeurs speciaal voor The Gents, bijvoorbeeld Wouter van Belle, Joost Kleppe, Bob Zimmerman, Jetse Bremer en Monique Krüs. Van renaissance tot romantiek, pop en jazz.

Met enige regelmaat werken The Gents samen met gerenommeerde kunstenaars. De afgelopen jaren waren dat onder andere de musici Lenneke Ruiten, Johannette Zomer, het Haags Saxofoon Kwartet en Wishful Singing. Recent waren dat voor Denkend aan Holland de dichters Hanneke van Eijken en Anne Broeksma. En voor Ik zou wel eens willen weten de pianist Bert van den Brink, zanger Henk Kraaijeveld en dichter Hanneke van Eijken.

Website The Gents