Utrechtse Studenten Cantorij

vrijdag 15 december 2023 - aanvang 20.15 uur

Standing Naked klassieke serie

dirigent Fokko Oldenhuis

De 36 jonge zangers van de Utrechtse Studenten Cantorij brengen een spannend programma, Standing Naked, onder het motto ‘jong geleerd, oud gedaan’. TIjdens het concert worden zowel werken van gelouterde Nederlandse componisten als van nieuwe, jonge componisten uitgevoerd. Deze jonge componisten is gevraagd om voor de Utrechtse Studenten Cantorij een compositie te schrijven. Dit vraagt om durf, zowel van de componisten in de dop als van de zangers.
Daarnaast staan werken geprogrammeerd van componisten die ruimschoots hun sporen hebben verdiend in het Nederlandse muziekleven: Anton Diepenbrock, Hendrik Andriessen, Daan Manneke, Joep Straesser en Ron Goorhuis. Zo kunnen in Standing Naked jonge componisten als gezellen de kunst van het componeren afkijken van de grootmeesters om hen heen, de helden van de Nederlandse koormuziek.

Prijzen (administratiekosten inbegrepen) : € 17,50 / € 12,50 (jongeren tot en met 25 jaar)
Het ticket kan ook met korting worden gekocht als onderdeel van de concertserie Van eigen bodem.

Over de uitvoerenden
De Utrechtse Studenten Cantorij is hét studentenkamerkoor van Utrecht. Het koor bestaat uit getalenteerde zangers waarvan de meerderheid studeert aan de Hogeschool of Universiteit Utrecht. Het is een hecht koor waar enthousiasme en passie gecombineerd worden met ambitie en kwaliteit. De USCantorij is opgericht in 1964. Naast jaarlijkse concerten treedt de USCantorij regelmatig op bij andere gelegenheden, zoals bijeenkomsten van de Universiteit Utrecht, concertseries van het Orgelpark in Amsterdam en de Pieterskerk in Utrecht en festivals zoals het Festival Nieuwe Muziek, het Internationaal Kamermuziek Festival, de Koorbiënnale, SNAAR Festival, Leading Voices en meer. Ook werd de Cantorij uitgenodigd voor samenwerkingen met gerenommeerde ensembles als Capella Amsterdam en het Nederlands Filharmonisch Orkest. Het koor maakte internationale tournees naar onder andere onder andere Brazilië, Catalonië, Engeland, Slovenië, Zweden en Litouwen. 

Website Utrechtse Studenten Cantorij