Via Crucis

vrijdag 14 maart 2025 - 20:15

Vocaal Ensemble Coqu

Vocaal Ensemble Coqu voert onder leiding van Patrick van der Linden een Passieprogramma uit waarbij het Via Crucis voor koor, solisten en harmonium van Franz Liszt centraal staat. Dit is misschien wel het prachtigste voorbeeld van de werken uit zijn laatste levensfase: een zoektocht naar de essentie van muziek, waarbij zelfs de ruimte waarin het wordt uitgevoerd de adem lijkt in te houden.

Daaraan voorafgaand zullen The Seven Last Words van Daan Manneke klinken, ook gecomponeerd voor koor en harmonium. Coqu opent het concert met enkele a capella meesterwerken passend bij de lijdenstijd.

Het harmonium wordt bespeeld door ‘Harmoniumspeler des Vaderlands’, Dirk Luijmes.

Over Vocaal Ensemble Coqu

Vocaal ensemble Coqu uit Utrecht is een kamerkoor dat bestaat uit 28 ervaren, geschoolde amateurzangers. Het koor werkt met een unieke formule: elk half jaar wordt een andere dirigent uitgenodigd het koor onder zijn of haar hoede te nemen. Dit leidt tot een interessante afwisseling in werkwijze en programmasamenstelling. In de loop der jaren hebben door deze aanpak uiteenlopende dirigenten voor het koor gestaan en heeft Coqu ruime ervaring opgedaan met muziek uit verschillende stijlperioden.