Studio Voices

vrijdag 27 januari 2023 - aanvang 20.15 uur

Voorbij het donker lichte muziek

Dirigent Ruben Smits

In Voorbij het Donker brengt de Utrechtse vocal group Studio Voices door middel van contrasten in geluid, klank, kleur en beweging een voorstelling over het vinden van licht in het donker. De groep vertolkt a capella muziek in verschillende talen en genres, met bekende tot minder bekende nummers en met zelfgeschreven werken.

In oktober 2022 behaalde Studio Voices de eerste plaats in de topklasse van het Balk Topfestival, op basis van onder meer haar kleurrijke sound en onderlinge energie. Hiermee heeft de groep laten zien van serieus niveau te zijn. Studio Voices zet dit niveau door in Voorbij het Donker waarin het nieuw, eigen repertoire presenteert en oudere nummers in een nieuw licht laat zien. Studio Voices kenmerkt zich daarnaast door haar aandacht voor improvisatie. Ook in het programma Voorbij het Donker komt improvisatie aan bod. Hierbij wordt de akoestiek van de Pieterskerk gebruikt als extra instrument.

Studio Voices zingt Lost

Prijzen
€15,00 / €10,00 (CJP/student)

Over de uitvoerenden
Een van de kenmerken van de Utrechtse vocal group Studio Voices is de aandacht voor improvisatie. Ze doen dit door middel van Vocal Painting (een techniek om te improviseren door middel van verschillende gebaren) en/of zingen van Circle Songs. Hierbij zijn er geen regels en mag iedereen invoegen op elk moment. Gezamenlijke nummers komen regelmatig ook zo tot stand.
Daarnaast gebruikt de groep de Complete Vocal Technique (CVT) om zo samen tot de juiste kleur te komen en om de uitersten van de verschillende stemmen te verkennen.

Website Studio Voices