Buxtehude versus Pärt

zaterdag 02 maart 2024 - 10.00 - 17.00 uur

Dirigent Gerrit Maas Klassieke serie

Het thema van deze workshop is: hoe ga je als koorzanger om met tekst en harmonieën bij componisten die tekst en harmonieën op verschillende manieren gebruiken.

Ingestudeerd worden
– Pärt, The Woman with the Alabaster Box
– enkele delen uit Buxtehude, Membra Jesu nostri

Dagindeling (tijden bij benadering)
9:30 – 10:00 uur – ontvangst
10:00 – 13.00 uur – repetitie, inclusief koffiepauze
13:00 – 14:00 uur – lunchpauze
14:00 – 16.00 uur – repetitie, inclusief theepauze
16:30 – 17:00 uur – publiekspresentatie

Prijs
€ 60,- inclusief koffie/thee, lunch en partituur (wordt per e-mail toegezonden)

Wij vragen u goed voorbereid naar de workshop te komen, zodat er voldoende tijd is om te werken aan koorklank en interpretatie.

Over de dirigent
Gerrit Maas is koor- en orkestdirigent. Hij studeerde muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht en orkestdirectie bij Lucas Vis aan het Conservatorium van Amsterdam. Daarnaast volgde hij directielessen bij Jos Vermunt en Johan Rooze, en masterclasses bij onder anderen Helmuth Rilling, Georg Grün en Jorma Panula.
Gerrit maakte zijn debuut als dirigent op zeventienjarige leeftijd, toen hij een schoolvoorstelling van Mozarts Zauberflöte dirigeerde. In 2009 sloot hij zijn conservatoriumstudie af met twee uitvoeringen van Beethovens Negende symfonie. Op zijn repertoire staan veel van de grote oratoria, zoals Joshua van Händel en Orffs Carmina Burana. Naast de grote koren werkt Gerrit Maas ook graag met kamerkoren. Renaissancemuziek en recentere muziek uit het Slavisch taalgebied en de Baltische staten hebben zijn bijzondere interesse.
Gerrit Maas is de dirigent van KCOV Excelsior, de vaste dirigent van het Domstad Jeugdorkest en van Vocaal Ensemble Kwarts in Haarlem. Hij is koordirigent van het Leids Studenten Koor en Orkest Collegium Musicum en is dirigent van de Utrechtse Bachcantatediensten in de Geertekerk. Daarnaast is hij actief als continuospeler. 

Annuleren
Uw inschrijving kan tot 14 dagen voor aanvang kosteloos worden geannuleerd. Het betaalde bedrag storten wij weer terug. Tot 7 dagen voor aanvang van de workshop betalen wij 50% terug. Minder dan 7 dagen voor aanvang annuleren? Dan is restitutie helaas niet meer mogelijk.