Liefdesliederen uit Oost-Europa

zaterdag 11 mei 2024 - 10.00 - 17.00 uur

Dirigent Tatiana Lina Serie wereldmuziek

In deze workshop staan liederen uit Georgië, Oekraïne en Bulgarije centraal.
Liefdesliederen uit Oost-Europa bezitten een unieke charme en een onmiskenbare emotionele diepte. Puttend uit een rijk cultureel erfgoed en een geschiedenis die doordrenkt is van passie en verlangen boeien deze liederen de zangers en hun luisteraars met hun aangrijpende teksten en melodieën die beklijven. Of het nu gaat om etherische Bulgaarse gezangen, melancholische Roemeense ballades of soulvolle Georgische stadsromans, alle liederen weven verhalen over onbeantwoorde liefde, toewijding en de bitterzoete aard van menselijke relaties.
Je verdiepen in deze muziek roept een diep gevoel van nostalgie of vreugde op en resoneert bij zangers en luisteraars van over alle landsgrenzen heen, omdat de liederen gaan over universele thema’s.

OekraÏne, Solntse nizenko (De zon gaat onder)
Georgië, Anchiskhati (Lente)

Dagindeling workshop (tijden bij benadering)
9:30-10:00 uur – ontvangst
10:00-13.00 uur – repetitie, inclusief koffiepauze
13:00-14:00 uur – lunchpauze
14:00-16.00 uur – repetitie, inclusief theepauze
16:30-17:00 uur – publiekspresentatie

Prijs
€ 60,- per persoon, inclusief koffie/thee, lunch en bladmuziek.

Over de dirigent
Tatiana Kouzovkina (Tatiana Lina) werd geboren in Rusland, in Novosibirsk, de hoofdstad van Siberië waar ze haar muziekopleiding kreeg. Op 18-jarige leeftijd verhuisde ze naar St. Petersburg. Ze studeerde acteren en regisseren aan het St. Petersburg State Institute of Culture and Arts en werkte bij het
Leningrad Chamber Theatre. In 1992 werd Tatiana uitgenodigd in Nederland om deel te nemen aan een
theaterproductie. Sindsdien woont ze in Amsterdam. In Nederland ontdekte Tatiana haar liefde voor wereldmuziek. In 1996 richtte ze samen met drie actrices het a capella kwartet Rusalki op met repertoire van de traditionele liederen uit verschillende landen.

Annuleren
Uw inschrijving kan tot 14 dagen voor aanvang kosteloos worden geannuleerd. Het betaalde bedrag storten wij weer terug. Tot 7 dagen voor aanvang van de workshop betalen wij 50% terug. Minder dan 7 dagen voor aanvang annuleren? Dan is restitutie helaas niet meer mogelijk.

website Tatiana Lina