Monteverdi – Mariavespers

vrijdag 08 november 2024 - Zondag 10 november 2024

o.l.v. JanJoost van Elburg

In deze workshop, die wordt gegeven in samenwerking met de stichting Passieprojecten, bijten de deelnemers zich een heel weekend lang vast in de beroemde en imposante Mariavespers van Claudio Monteverdi (1567 – 1643).

De Vespro della Beata Vergine is de naam van een verzameling muziek­stukken voor zangstemmen en instrumenten, gecomponeerd door Monteverdi en in 1610 uitgegeven door Ricardo Amadino te Venetië. Delen van deze vespers zijn mogelijk uitgevoerd in de San Marco in Venetië.
De meeste muziekstukken zijn geschreven met het oog op het rooms-katholieke avondgebed (vesper is Latijn voor avond). Hiernaast bevat de verzameling een compositie van het ordinarium van de rooms-katholieke mis dat door Monteverdi gebaseerd werd op het motet In illo tempore van Nicolas Gombert.

Dirigent JanJoost van Elburg werkt met de deelnemers een lang weekend lang aan een groot aantal delen van dit beroemde werk om het uit­eindelijk op zondagmiddag vanaf 17:00 uur met 14 instru­mentalisten en 4 vocale solisten in concertvorm uit te voeren.

Indeling weekend: vrijdag 19 – 22 uur, zaterdag 10 – 17 uur, zondag 11 – 18:30 uur
Locatie: Stadsklooster Utrecht, Kanaalstraat 198, Utrecht
Kosten: vroegboekprijs tot 15 september 2024 is € 135,-, daarna € 147,- (inclusief kosten digitale bladmuziek).
Via de knop ‘inschrijven’ op deze pagina komt u op de website van de stichting Passieprojecten.
Geef u op voor ‘meezingkaarten’.

In de workshop wordt gebruik gemaakt van de uitgave van het Martin Lubenow Verlag MO 10.01a.

Deelnemers bereiden de muziek zodanig voor, dat van begin af aan tutti gerepeteerd kan worden.