Ensemble Piacevole

vrijdag 10 november 2023 - aanvang 20.15 uur

Twee vrienden: Schütz en Schein klassieke serie

dirigent Gerben Budding

Ensemble Piacevole zingt Deutsches Magnificat en Canticum Simeonis II van Heinrich Schütz (1585-1672) en delen uit Israels Brünnlein van Johann Herman Schein (1586-1630). Dit laatste werk geldt als een van de hoogtepunten van de vocale kerkmuziek.

Prijs (administratiekosten inbegrepen) : € 17,50 / € 12,50 (jongeren tot 25 jaar)
Dit concert is ook met korting verkrijgbaar in de serie Parels van de polyfonie. Voor meer informatie klik hier.

Over de uitvoerenden
Ensemble Piacevole is een professioneel ensemble, gespecialiseerd in oude vocale muziek uit de 16e en 17e eeuw, met name de Duits-Lutherse kerkmuziek. Het kerkelijk jaar is leidend voor de rogrammakeuze. Zo programmeert het ensemble concerten rond Paastijd, Advent en Kerst, en besteedt het aandacht aan minder bekende feest- en gedenkdagen. Incidenteel brengt Piacevole niet-religieuze muziek.
Het ensemble bestaat uit acht ervaren en geschoolde koorzangers die zowel in ensembleverband alsook solistisch of in duetvorm optreden. Stichting Ensemble Piacevole is tevens een koepel waar een professioneel kwintet en solisten onder vallen.
Ensemble Piacevole treedt onder andere op in kamermuziekseries, zoals concerten van Stichting Kerkconcerten Delft, de concertserie van Stichting Duyschot Concerten en de zaterdagmiddagserie van de Goudse Sint-Janskerk.

Website Ensemble Piacevole