Serie Parels uit de polyfonie

vrijdag 10 november 2023 - 20.15 uur

3 concerten - Parels van de Polyfonie

Met een combinatieticket geniet u extra voordelig van drie prachtige concerten met polyfone muziek, uit de periode van de vroeg-polyfonie, de periode waarin de polyfonie hoogtij vierde en uit het eind van de 16e eeuw waarin Schütz en Schein veel van hun composities baseerden op de principes van het contrapunt.
Het ticket geeft u toegang tot de volgende drie concerten:

10 november 2023 20.15 uur – Piacevole
De gouden tijd van de polyfonie liep weliswaar omstreeks 1600 ten einde, maar Schütz toonde zich een meester in het verbinden van het horizontaal lijnenspel van de polyfonie met verticale harmonieën. In de muziek van de goed bevriende componisten Schütz en Schein gaat het strenge polyfone contrapunt van de renaissance zich vermengen met de meer expressieve stijl van de nuove musiche uit Italië. 
Piacevole brengt beide componisten ten gehore.

24 november 2023 20.15 uur – Ensemble Hermes
Met het welluidende citaat uit het Hooglied: Quia amore langueo (want ik smacht naar liefde) bezingt Ensemble Hermes hemelse en aardse liefde met muziek uit de gouden eeuw van de polyfonie.
Met onder andere werken van Josquin en Palestrina. 

19 april 2024 20.15 uur – Cappella Pratensis
Cappella Pratensis brengt vroeg polyfone muziek uit de Bossche koorboeken ten gehore. De koorboeken bevatten wonderschone meerstemmige muziek en belichamen de ongekende culturele bloeiperiode van het hertogdom Brabant in de periode 1450 – 1600.
De boeken zijn vervaardigd in opdracht van de Broederschap en bevatten werk van gerenommeerde componisten uit die tijd, zoals Jean Mouton en Pierre de la Rue.

Prijs serie Parels uit de polyfonie
€ 47,50 / € 33,50 (voor jongeren tot en met 25 jaar)